fbpx

ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumput asennettuina Tampereella ja Pirkanmaalla

Sähkön, öljyn ja kaukolämmön markkinahinnat nousevat jatkuvasti. Talon lämmitys maksaa monella jo useita tuhansia euroja jokainen vuosi, vaikka tarjolla on energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja.

Mikäli mietit kustannustehokasta ratkaisua kiinteistösi lämmittämiseen, ilmalämpöpöpumppu säästää lämmityskuluissasi jopa 30% vuosittain, samalla viilentäen asuntoasi kesähelteillä. Toteutamme lämmitysjärjestelmät myös muualla Pirkanmaalla, kysy lisää.

Onko käytössäsi jokin seuraavista lämmitysjärjestelmistä?

Puu, Pelletti, Suora sähkö, Kaukolämpö tai Öljy.

Jos on niin laske mahdollinen säästösi Sähkön säästölaskurillamme.

Toteutamme lämmitysjärjestelmiä seuraavilla paikkakunnilla:

Tampere Lempäälä Nokia Pirkkala Valkeakoski Ylöjärvi

Toteutamme lämmitysjärjestelmät myös muualla Pirkanmaalla.

 

Mihin ilmalämpöpumppu sopii?

 

llmalämpöpumppu sopii parhaiten pientaloon, jossa on suora sähkölämmitys ja avara pohjaratkaisu. Laite on hyvä lisälämmitin myös vesikiertoisiin sähkölämmitystaloihin, mutta silloin sen oikea käyttö lämmitysjärjestelmän rinnalla korostuu.
Ilmalämpöpumppu ei sovellu rakennuksen ainoaksi lämmityslaitteeksi, koska sen tuottama lämpöenergia vähenee pakkasten kiristyessä ja lämpötila ei yleensä leviä riittävästi kaikkiin tiloihin. Lämpöpumppu toimii sitä tehokkaammin, mitä pienempi lämpötilaero sisä- ja ulkoilman välillä on.

“Tilasin ilmalämpöpumpun asennuksen. Työ hoitui juuri niinkuin pitikin ja kohtuulliseen hintaan. Asennus olikin hankalampi kuin alunperin oletettiin, mutta ratkaisut saatiin ammattitaidolla hoidettua ja jälki oli todella siistiä.”

 

-Juha Halme

Ilmalämpöpumpun lämmityskäyttö

Yleensä lämpöpumppu on tukilämmitysmuoto varsinaiselle lämmitysjärjestelmälle, kuten patteri-, lattia- tai kattolämmitykselle. Jos muu lämmitysjärjestelmä on päällä samanaikaisesti, aseta varsinaisen lämmitysjärjestelmän sisälämpötilan asetusarvo 2-4 °C-astetta ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalle, esimerkiksi patteritermostaatit 17-19 °C ja lämpöpumppu 21 °C. Muun lämmitysjärjestelmän päivälämpötila-asetuksia kannattaa alentaa, jos se on mahdollista.

Osta turvallisesti: hintatakuumme takaa, ettei yllättäviä kuluja synny

Ainutlaatuinen hintatakuumme varmistaa, ettei antamamme tarjouksen hinta ylity remonttia tehdessä. Näin voit olla varma, että ylimääräisiä kuluja ei synny ja työ tehdään sovitusti tarjouksen ja suunnitelman mukaan. Tämän ansiosta putkiremontti on helppo budjetoida ja voit turvallisesti järjestää rahoituksen joko yhteistyökumppanimme OP-Rahoituksen kautta, tai muun rahoituslaitoksen tai pankkisi kanssa

Ilmalämpöpumppu jäähdytyskäytössä

Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös jäähdytykseen. Pumpun käyttäminen jäähdytykseen lisää rakennuksen energiankulutusta ja syö osaltaan niitä säästöjä, joita lämmityskäytössä on mahdollisesti saatu lämmityskauden aikana. Tästä syystä jäähdytystoimintoa kannattaa käyttää vain kohtuudella ja todelliseen tarpeeseen. Laita pumppu pois päältä, kun poistut kotoa.

Elvari-tutkimus – Ilmalämpöpumpun vaikutus energiankäyttöön

Elvarissa tutkittiin, miten ilmalämpöpumpu vaikutti energiankulutukseen 166 sähkölämmitteisessä pientalokohteessa eri puolilla Suomea.

Tutkittujen kohteiden kokonaisenergiankulutus ennen ilmalämpöpumpun asennusta oli keskimäärin noin 20 000 kWh. Tilojen lämmitykseen tarvittava energiamäärä on tyypillisesti noin puolet kokonaisenergiankulutuksesta – noin 10 000 kWh vuodessa.

Ilmalämpöpumpun hankinnan jälkeen suurimmassa osassa kohteita kokonaisenergiankulutus laski 1 000-5 000 kWh vuodessa, mutta merkillepantavaa oli tulosten suuri hajonta. Suurin mitattu kohdekohtainen energiansäästö oli yli 8 000 kWh.

Tutkimustulosten perusteella ilmalämpöpumppu voi vähentää enintään 10-30 prosenttia kokonaisenergiankulutusta.

Laske paljonko säästät

Syötä nykyinen kulutuksesi, lämmitysmuotosi ja saat arvion säästön suuruudesta. Voit sen pohjalta helposti laskea, kuinka nopeasti investointi maksaa itsensä takaisin. Tiesitkö, että saat yhteistyökumppaniltamme OP:lta myös rahoitustarjouksen.

Suurimmat säästöt suurissa ja paljon kuluttavissa taloissa

Suhteellisesti suurimmat säästöt saatiin ominaiskulutukseltaan ja pinta-alaltaan suurimmissa taloissa. Talon tarvitessa paljon lämmitystehoa neliötä kohden, on säästöpotentiaali suurempi.

Lämmön leviämisen vaikeutuminen väliseinillä erotettuihin huonetiloihin, muun muassa makuuhuoneisiin, vähentää energiansäästön syntymistä. Suurin osa Elvari-tutkimuksessa mukana olleiden talojen säästöistä riippui muista tekijöistä kuin ilmalämpöpumpun energiatehokkuudesta; muun muassa talon rakenteesta ja talon lämmityspattereiden termostaattien säädöistä.

Elvari-tutkimuksen tulosten valossa voidaan sanoa, että suuri kokonaisenergiankulutus lähtötilanteessa mahdollistaa suuren kohdekohtaisen säästön ilmalämpöpumpun avulla.

OP-RAHOITUS

Teemme yhteistyötä Osuuspankin kanssa, jonka kautta voit hakea helposti ja nopeasti remonttirahoitusta!

Sähköinen hakemus on helppo täyttää kaikilla päätelaitteilla ja saat luottopäätöksen muutamassa sekunnissa hakemuksen lähettämisestä. Parhaassa tapauksessa saat lyhenneltyä lainaa tulevalla säästöllä. Tarkista osamaksun suuruus tämän linkin takaa:

Lämpöpumppu HUOLTO

 

Palvelukokonaisuuteemme kuuluu lämpöpumppujen huoltotyöt omakotitaloihin ja taloyhtiöihin Pirkanmaalla. Huollon avulla ratkaiset ongelmat ja ylläpidät laitteiston kuntoa. Olemme Kaukoran & Niben valtuutettu asennus- ja huoltoliike.

ASIAKASTYYTYVÄISYYTEMME ON LÄHES 100%

Asiakaskokemuksesi on meille tärkeä.

Mitä asiakkaamme sanovat meistä

HMK Talotekniikka uusi n. 50 vuotta vanhan patteriverkostomme. Kaikki tehtiin pintavetona, samoja reittejä kuin vanhatkin vedot olivat - mutta nyt raudan sijasta käytettiin saksalaisia kupariputkia ja osia sekä maalämmön kanssa yhteensopivia pattereita. Ja meillä on aivan huippuhienot putkivedot! Saan ihailla niitä päivittäin. 🙂
Työn ohessa tuli huomattua myös, että mikä oli tekijän kannalta helpoin ratkaisu, on se myös toiminnallisin ja kaunein.

Samassa yhteydessä oikaistiin käyttövesipuolelta putkia ja uusittiin tulovesiputkesta vanha, galvanoitu mutka, joka olikin aivan umpeen ruostunut. Mutkasta kuva liitteenä, jos joku haluaa nähdä ja verrata esim. onko omassa kodissa kenties vaihtoa kaipaava putkiosa. Vastaavia putkiosia on käytetty ainakin vielä 70-luvulla (ns. harmaa rautaputki).

Töiden puolesta kaikki toimi ja meni sopimuksen mukaan; aikataulu, tarvikkeet, neuvonta, siivous, tiedotus ja ystävällisyys.
Kiitokset HMK:lla kaikille osallisille, erityisesti Paavolle, joka juoksutti projektin meillä alusta loppuun. Suosittelen mielelläni.

Ilokseni olen huomannut, että meillä on nyt oma luottoputkifirma, joka tekee asennustöitä myös vanhaan taloon.

Milla Rantanen | Kosteusvaurion kuntotutkija, DI

“Olen tehnyt useamman vuoden itse yrittäjän kanssa yhteistyötä monella erilaisella työmaalla. Asennukset ovat sujuneet jouhevasti. Yrittäjästä näkee, että hän on oikeasti kiinnostunut asiakkaiden tarpeista ja toiveista ja hän onkin pystynyt aina toteuttamaan ne parhaalla mahdollisella tavalla. ”

Lauri Niiniviita | Rakennusyrittäjä

“Saneeraan 70-luvun omakotitaloa ja ollaan päivitelty sinne kaikki mahdollinen talotekniikka mukaanluettuna. HMK-Talotekniikan Henrin kanssa oli puhetta jo aiemmin, että jossain välissä voitaisiin hoitaa lattialämmityksen syöttöjohdot sekä käyttövesi seiniin pex-putkella. Sitten olikin yhtäkkiä jo ajankohtaista saada seiniä levytettyä ja Henrin kanssa saatiin homma joustavasti sovittua ja putket paikoilleen viikonloppuna vaikka ilmeisen kova kiire miehellä oli muuallakin. Työt hoituivat ammattimaisin ottein ja sain hyviä asiantuntevia vinkkejäkin kaikessa hötäkässä. Sanotaanko näin että suosittelen!”

Marko Kulmanen | LVI-insinööri

“Toiminta poikien kanssa oli vaivatonta ja asennus toteutui ammattitaidolla. Suosittelin jopa omalle isälleni! Ja nyt hänkin nauttii pienemmistä sähkölaskuista. ”

Riku Haavisto | Rakennusinsinööri YIT

Omakotitalomme rakenteiden sisässä kulkevalla lämpövesiputkistolla oli ikää noin 50 vuotta. Sen uusiminen oli välttämätöntä.
Remontin tekijäksi valikoitui HMK Talotekniikka OY Ylöjärveltä.
Valintaamme vaikutti erityisesti suunnitteluvaiheen perusteellisuus. Saimme jo siinä vaiheessa kuvan, miten patteriverkoston pintatyönä asennettavat putkilinjat tulisivat kulkemaan 11 eri tilaan, jonne uudet patterit ja termostaatit tultaisiin asentamaan. Samoin eri työvaiheiden etenemisestä ja kestosta kerrottiin tarkasti.
Remontin toteutusvaihe:
- asentajat saapuivat päivittäin sovittuun aikaan paikalle mukanaan tarvittavat materiaalit ja työkalut. Turhat seisokit vältettiin.
- työskentely oli ammattitaitoista, huolellista ja siistiä. Asentajat siivosivat työpisteensä välittömästi työn edistyessä.
- uusien linjojen valmistuttua vanhat linjat tyhjennettiin ja tulpattiin, vanhat patterit irrotettiin ja asentajat huolehtivat niiden ja muun puretun materiaalin poisviennistä.
- uudet patterit ja termostaatit asennettiin paikoilleen ja putkistot koeponnistettiin. Ne toimivat täysin moitteettomasti ilman pienintäkään virhettä tai korjaustarvetta.

Lämpöverkostoremontin edistymistä seuratessamme päätimme myös vaihdattaa 30 vuotta vanhan käyttövesiputkiston. HMK Talotekniikka Oy suostui ja onnistui tekemään järjestelyjä, joiden avulla remontti saattoi jatkua meillä välittömästi. Kolmen päivän kuluttua tämänkin asennus oli valmis ammattitaitoisesti suoritettuna.

Suosittelemme !

Marja Lintula

Kuvia asentamistamme ILP- ja VILP-kohteista

Pyydä tarjous

HMK Talotekniikka on erikoistunut omakotitalojen ja pienkiinteistöjen lämmitysjärjestelmien asennuksiin, päivityksiin ja huoltoon. Pyydä meiltä kilpailukykyinen tarjous.  HMK Talotekniikka myöntää aina työlleen 2 vuoden takuun ja mm. Boschin ilmalämpöpumpuille 6 vuoden takuun. Tervetuloa tyytyväisten asiakkaidemme mukaan säästämään lämmityskustannuksissasi!

Avaa chat
Kuinka voin auttaa?
Moro!
Kuinka voin auttaa?