fbpx

maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu

Onko ilmavesilämpöpumppu paras lämmitysratkaisu omakotitaloon? Ilmavesilämpöpumppu on erinomainen lämmitysratkaisu, se tuo enemmän säästöä kuin ilmalämpöpumppu ja on halvempi kuin maalämpöpumppu. Mutta ennen kuin voin vastata kysymykseen, meidän täytyy pureutua hieman syvemmälle.

Mikä on talosi nykyinen lämmitysratkaisu? Kuinka suuri talosi on ja montako kerrosta siinä on? Kuinka talosi on eristetty? Paljonko haluat säästöä lämmityksestä ja paljonko olet valmis ja kykenevä sijoittamaan? Tällaiset kysymykset määrittävät vastauksen alkuperäiseen kysymykseen. Talosi yksilöllinen tilanne sekä omat halusi, tarpeesi ja budjettisi määrittävät parhaan lämmitysratkaisun.

Maalämpöpumpulla saadaan yleensä suurin säästö, parhaimmillaan jopa 70%. Maalämpö yleensä säästää sitä enemmän, mitä suurempi talo on kyseessä. Maalämpöpumppu on suurin investointi lämpöpumpuista (hinta n. 15000€-20000€) ja siksi parhaimmillaan suuressa talossa tai uudiskohteissa. Eli jos talosi on suuri tai olet vasta rakentamassa, on maalämpöpumppu luultavasti paras vaihtoehto lämmitykseesi.

ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu on erinomainen budjettiratkaisu (hinta n. 7000€-12000€) maalämpöpumpun sijasta. Sillä saadaan enemmän säästöä kuin ilmalämpöpumpulla, yleensä noin 50% vanhaan ratkaisuun verrattuna. Joskus säästö lähenee jopa maalämpöpumpun tuottamaa ja ilmavesilämpöpumpun asentaminen on helpompaa. Ilmavesilämpöpumppu on monesti erinomainen ratkaisu vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle saneerauskohteisiin. Ilmavesilämpöpumppu on kuitenkin huonompi viilentämään kesällä kuin ilmalämpöpumppu. Mikäli etsit runsasta säästöä tuovaa lämmitysratkaisua vanhan järjestelmän tilalle tai rinnalle, on ilmavesilämpöpumppu erinomainen vaihtoehto.

Ilmalämpöpumppu tuottaa säästöä lämmitykseen (n. 30%), mutta parhaimmillaan se on viilentämään kuumia kesäpäiviä. Lisäksi se kuivattaa sisäilmaa ja näin parantaa sen laatua. Ilmalämpöpumppu on erittäin edullinen ratkaisu (hinta n. 2000€). Mikäli arvostat enemmän viileyttä kuumana kesänä kuin maksimaalista säästöä lämmityskustannuksista, on ilmalämpöpumppu tai pari hyvä vaihtoehto sinulle.

ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu

Palatakseni alkuperäiseen kysymykseen, onko ilmavesilämpöpumppu paras lämmitysratkaisu omakotitaloon? Vastaus: Todennäköisesti on. Se riippuu toki sinun ja talosi yksilöllisestä tilanteesta, mutta ilmavesilämpöpumppu on useimmiten hintaansa nähden erinomainen ratkaisu.

Mikäli haluat apua parhaan lämmitysratkaisun löytämiseen sinulle ja sinun talosi yksilölliseen tilanteeseen, me voimme auttaa. Teemme ilmaista lämmityskonsultointia, jonka yhteydessä kartoitamme mm. millainen talosi on, kuinka se lämmitetään tällä hetkellä, paljonko haluat säästää lämmityksestä ja mikä on budjettisi, sekä kaipaatko myös viilennystä kuumiin kesäpäiviin. Voit pyytää ilmaisen lämmityskonsultoinnin tai tarjouksen maa-, ilmavesi- tai ilmalämpöpumpusta tästä linkistä.

Avaa chat
Kuinka voin auttaa?
Moro!
Kuinka voin auttaa?