fbpx

Putkiremontti omakotitaloon: koska käyttövesiputket pitää vaihtaa?

Putkiremontti omakotitaloon: koska käyttövesiputket pitää vaihtaa?

Omakotitalon putkiremonttia ei tarvitse pelätä. Työ on valmis tyypillisesti 2-3 päivässä, eikä vettä tarvitse katkaista kuin viimeisenä päivänä, samalla kun uusi putkisto kytketään käyttöön ja vanha tyhjennetään ja suljetaan. Harhaluuloa remontin pitkästä kestosta siivittää putkiremonttien kesto kerrostaloissa: ne usein kestävät useita kuukausia. Tämä on väärä syy lykätä putkiremontin suunnittelua pientaloissa.

Putkiremontti omakotitaloissa: käyttövesiputkiston ikä on n. 25-30 vuotta

Finanssialan Keskusliiton vahinkovuotoselvityksessä kävi ilmi, että putkivuoto tapahtuu keskimäärin 28 vuoden iässä. Se tarkoittaa sitä, että vuonna 2018 olisi hyvä remontoida omakotitalo joka on rakennettu vuosina 1990-1993 mikäli käyttövesiputket ovat kuparia. Mikäli omakotitalo on rakennettu ennen vuotta 1990 on suuri riski, että vuoto aiheuttaa huomaamattomasti jo vahinkoa ja tällöin tulisi kiirehtiä selvittämään putkiston kunto.

Suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa, vaikka vesivahinkoa ei olisi sattunutkaan. Metalliputkien käyttöikä on lyhyempi kuin nykyään käytettyjen komposiittiputkien. Komposiittiputket ovat lisäksi hygieenisiä, sillä korroosio metalliputkistossa heikentää myös juomaveden laatua. Lisäksi se lisää kosteus- ja homeongelmien riskiä.

Putkiremontti ei sen takia ole pelkästään kulu vaan investointi: sillä on todettu olevan myös positiivinen vaikutus kiinteistön arvoon, mikäli talon myynti tulee ajankohtaiseksi. Uudet käyttövesiputket asennetaan pinta-asennuksena omakotitaloihin.

 

Laske arvioitu putkiremonttisi hinta tästä

Omakotitalossa tapahtuneen vesivahingon korvaussummat

Lykkääminen voi koitua kalliiksi, sillä vakuutusyhtiöiden kotivakuutuksien ikävähennyksien takia mahdollisten vuotojen aiheuttamat vahingot ovat usein kalliimpia kuin itse remontti. Tällöin huomaamaton vuoto voi aiheuttaa pitkään ongelmia rakenteissa ja putkiston vaihdon lisäksi päädytään kuivattamaan ja vaihtamaan kosteuden tuhoamia rakenteita.

Korvauksia joita vakuutusyhtiöt ovat maksaneet, ovat olleet ikävähennyksistä johtuen pienemmät, mitä vahingon kokonaismäärä. Aina korvausta ei makseta, sillä 13 % kaikista korvaushakemuksista hylätään. Syynä on tyypillisesti rakennus-, työ-, suunnittelu- tai asennusvirhe.

Finanssialan Keskusliiton julkaisemasta vuotovahinkoselvityksestä käy ilmi, että vuotovahinkoja tapahtuu vuosittain 36 000 kpl. Se tarkoittaa noin sataa vahinkoa per päivä. Omakotitaloissa yleisin vuoto syntyy kylmävesiputkistosta.

Mitä putkiremontti omakotitaloon maksaa?

Putkiremontin hinta koostuu materiaaleista ja työstä. Työn määrään vaikuttaa suuresti vesipisteiden määrä sekä mahdollisesti patteriverkoston putkiston uusimisen tarve. Tyypillisesti kummatkin sekä käyttövesiputkistot ja patteriverkoston putket on hyvä uusia samalla kerralla. Laske putkiremontin arviohinta putkiremonttilaskurillamme.

Varmista tarjousta pyytäessäsi, että hinnassa on kaikki tarpeellinen. Osa yrityksistä saattaa eritellä pelkästään työn osuuden tarjoukseen, jolloin materiaalit sekä tarvikkeet lisätään vasta loppulaskuun. Me taas olemme lisänneet tarjouksiimme ainutlaatuisen hintatakuun: remontin budjetti ei ylity tarjouksesta. Näin varmistut, ettei yllättäviä kuluja synny.

Vinkki: putkiremontin yhteydessä on suosittua vaihtaa esimerkiksi WC-pöntöt uuteen, joka onnistuu kätevästi vesipisteiden urakoinnin yhteydessä.

Putkiremontti omakotitaloon mielessä? Tilaa ilmainen kartoitus!

HMK Talotekniikka on erikoistunut pientalojen kuten omakotitalojen putkistoremontteihin Pirkanmaalla. Varaa ilmainen kartoituskäynti ja selvität, koska remontti on ajankohtainen, sekä saat sitovan tarjouksen, mitä putkiremontti kustantaa. Hintaan vaikuttaa vesipisteiden määrä ja mahdollisesti uusittavien vesikalusteiden vaihto. Kartoituskäynti ei sido sinua mihinkään ja saat uutta informaatiota päätöksen tekemiseen.

Ilmainen putkiremontti-kartoitus

Avaa chat
Kuinka voin auttaa?
Moro!
Kuinka voin auttaa?